Welke pellets zijn het meest geschikt?

Welke Pellet is het meest geschikt voor een pelletkachel?

De EN+ a1 pellets zijn de beste die geschikt zijn voor uw pelletkachel. ze bestaan uit 100% schoon zaagsel van vuren en grenen. Er is geen hardhout toegevoegd, dus ook dat levert geen problemen op voor uw pelletkachel.

 

 

De pellets kunt u herkennen aan het EN+ A1 keurmerk en aan de lichte kleur. De pellets worden gemaakt van zuiver houtafval en er blijft weinig as over bij verbranding. Het EN+ A1 label is een Europees keurmerk en de pellets zijn bestemd voor particuliergebruik. 

Vochtigheidsgraat Pellet

Pellets worden geproduceerd zonder enige chemische toevoegingen. Door natuurlijke grondstoffen te drogen is de vochtigheidsgraad altijd laag.

 

Het zal u meer warmte opleveren, en de verbranding is efficiënter. Koop bij voorkeur pellets met een vochtgehalte tussen 4% en 7%.

Test zelf de kwaliteit!

Het is niet moeilijk om zelf uw pellet te testen op kwaliteit. U heeft slechts een kom water en enkele pelletkorrels van diverse merken nodig. Gooi een paar korrels in de kom met water en wacht een minuutje op het resultaat. 

 

Zijn de korrels gelijk naar de bodem gezakt? Dan beschikt de pellet over een perfecte kwaliteit en kunt u ze dus makkelijk gebruiken voor uw pelletkachel. 

 

Duurt het wat langer, dan is de kans klein dat het hout het rendement niet behaalt door het gebruik ervan. Dit komt doordat de pellet beschikt over een te hoge calorische waarde. 

 

Wilt u graag meer weten? Onze specialisten geven u vrijblijvend advies op maat!