Wat is een CV houtkachel?

Er zijn veel verschillende kachels. Zo heb je bijvoorbeeld houtkachels, pelletkachels en kachels op kolen.  Bij deze kachels heb je uiteraard veel verschillen. Op deze pagina gaan we meer vertellen over een CV houtkachel.

Houtkachels zorgen voor een sfeervolle warmte in de ruimte. Maar deze kachels kunnen ook aangesloten worden op een CV. Dit kan vaak op de bestaande CV, of op een aparte CV. Zo kun je heel je huis verwarmen met je CV houtkachel. Deze kachel verwarmt de CV. Doordat de CV verwarmd wordt, kan zo de radiator verwarmd worden. Het is niet alleen veel goedkoper, maar ook is het erg milieu- vriendelijk. Dat komt, omdat je de warmte optimaal benut en de warmte die de houtkachel aflevert hergebruikt wordt.

Hoe werkt een CV houtkachel?

De CV houtkachel wordt aangedreven door een brandstof. In dit geval is dit hout. De haard zit rechtstreeks aangesloten op de CV. Terwijl normaal een kachel gebruikt wordt voor het verwarmen van een ruimte, verwarmt een CV houtkachel de hele woning. Door een aansluiting op een waterleiding zorgt de CV houtkachel voor de voorverwarming van je keuken en badkamer doormiddel van een warmtewisselaar.