Voordelen van een CV houtkachel

Voordelen van een CV-Houtkachel

Bent u opzoek naar een houtkachel als hoofdverwarming? Door de stijgende energieprijzen wordt een cv houtkachel steeds populairder. De kosten van hout zijn een stuk lager dan dat van olie of aardgas.

 

Ook is een cv houtkachel een stuk milieuvriendelijker. Door de bijzondere werking van de cv houtkachel bespaar je wel 50% op jouw energierekening. Dit komt door het gebruik van hout. Het systeem van een moderne cv houtkachel valt onder Bio-energie. Dat betekent dat de energie, het verwarmde water hergebruikt om het hele huis te verwarmen.

Eenvoudige installatie

De installatie van een cv houtkachel is erg eenvoudig. u sluit uw cv houtkachel aan op uw bestaande cv-systeem. De warmtewisselaar geeft de warmte van het vuur door aan het water. Het water wordt rondgepompt door de verwarmingsbuizen, waardoor het hele huis wordt verwarmd. 

 

U betaalt €70 voor één kuub losgestort nat haardhout, en €140 voor droog haardhout. €200 voor één kuub gestapeld droog haardhout. €300 voor twee kuub gestapeld haardhout.

Aanschaf CV-houtkachel

Voordat u een juiste keuze kunt maken moet u weten waarop u moet letten bij de aanschaf van een CV houtkachel. Er zijn namelijk een heleboel CV houtkachels met allerlei verschillende eigenschappen en technieken. Daarom hebben wij voor u de belangrijkste punten op een rijtje gezet:

 

  • Een gesloten toestel dat geschikt is voor Nederlandse CV systemen. Dit is erg belangrijk voor de veiligheid, een ingebouwde koelspiraal. Dit is een extra en noodzakelijke beveiliging. Raakt de CV houtkachel oververhit kan de CV houtkachel gekoeld worden in een noodsituatie.
  •  
  • Belangrijk is dat u kiest voor een toestel dat het grootste gedeelte van de warmte afgeeft aan het CV systeem. Wanneer de CV houtkachel te veel directe warmte afgeeft wordt het in de woonkamer al snel te warm. Nadeel hiervan is dat het dan in de rest van de woning onvoldoende warm wordt. 
  •  
  • Het vermogen dat past bij uw woning is ook belangrijk bij de aanschaf van een CV houtkachel. Wilt u bijvoorbeeld de woonkamer, gang, keuken, badkamer en een studeerkamer verwarmen, maar de slaapkamers niet? Bereken dan het aantal kuub in de kamers die u wilt verwarmen en deel deze door 25.