Twijfelt u over een CV houtkachel

Een houtkachel geeft veel sfeer en warmte aan uw huis, maar u heeft alleen profijt van de warmte in de ruimte waar de houtkachel staat. Dit probleem is simpel te verhelpen door een aansluiting op uw CV-systeem! Naast dat u in uw hele huis profiteert van de CV houtkachel bent u ook nog enorm milieubewust bezig. 

 

Sinds kort kunt u geen gasaansluiting meer hebben in een nieuwbouwwoning. Het gaat zelfs zover dat iedereen in 2050 moet stoppen met aardgas. Het kan dus verstandig zijn om nu alvast naar alternatieven te kijken. Een goed alternatief is een Centrale verwarming houtkachel, maar hoe werkt dat dan?

Wij merken dat steeds meer mensen kiezen voor duurzaam en goedkoop verwarmen. Bij een CV-houtkachel sluit u uw houtkachel aan op uw CV-systeem. De kachel zorgt ervoor dat het water warm wordt. Het water wordt vervolgens door uw CV-systeem gepompt.

Veilige CV Houtkachel

Om uw kachel veilig te kunnen gebruiken moet u een aantal maatregelen nemen. Er kan namelijk overdruk of oververhitting ontstaan. Dit probleem kunt u eenvoudig wegnemen door een buffervat en een warmtewisselaar te installeren. Zo wordt het warme water automatisch opgeslagen voor later gebruik en het overtollige water in het buffervat komt. Onze deskundigen vertellen u er graag meer over. 

 

Een normale CV-houtkachel lijkt veel op een gewone kachel. Het enige verschil is dat er door meerdere kamers water wordt rondgepompt. Uw kachel warmt dit water weer op, en dat wordt daarna rondgepompt door uw CV-systeem. Zo worden automatisch ook andere ruimtes verwarmd. In principe is dit hetzelfde als een CV-ketel, maar dan doet de houtkachel het werk.