Pelletkachel: Inbouw vs. Vrijstaand

Pelletkachels zijn steeds populairder. Niet zo gek ook dan ook dat ze verkrijgbaar zijn in ontzettend veel modellen en formaten. Voor ieder wat wils.

 

Zodra u heeft gekozen voor een pelletkachel, staat u voor een nieuwe keuze: een inbouw pelletkachel, of toch een vrijstaande pelletkachel. Wij zetten de verschillen tussen deze twee soorten voor u op een rijtje. 

 

 

Inbouw pelletkachel

 

Wanneer u, of de vorige bewoners, een open haard hebben gehad, kan er op de plaats waar deze stond een opening achterblijven. Het is een mooie vervanger van een ‘oude’ open haard. Een inbouwkachel kan dan worden geplaatst om dit gat op te vullen. Sommige kachels vullen hierbij de hele opening, en bij andere inbouwkachels moet er nog een extra paneel worden toegevoegd om resterende ruimtes op te vullen of er kan een sierrand worden gemonteerd om het geheel netjes af te werken.

 

 

Vrijstaande pelletkachel

 

Een vrijstaande pelletkachel kan een ware eyecatcher in uw interieur zijn. De vrijstaande pelletkachels zijn overigens het meest populair. Een voordeel van een vrijstaande pelletkachel is dat die snel kan worden geplaatst, en bovendien kunnen wij in bijna iedere ruimte in uw woning een vrijstaande pelletkachel plaatsen. Belangrijk hierbij is dat er wel een stevige ondergrond is die vooral niet-brandbaar en hittebestendig is. Laminaat of een tegelvloer zijn hier prima geschikt voor. Een vrijstaande pelletkachel, ook wel pellethaard, is duurzaam in gebruik en geeft toch sfeer en warmte aan uw woning. 

 

Het is van belang dat u zorgt dat de aansluiting van uw vrijstaande pelletkachel wordt gedaan door een erkend en vakkundig bedrijf. Deze dient namelijk kennis te hebben van de meest recente regelgeving en kan u tevens goed informeren over het gebruik en onderhoud. Onze vakmannen verzorgen graag de levering en installatie van uw pelletkachel! Met onze jarenlange ervaring kunnen wij uw advies op maat geven en kunt uw direct genieten van uw moderne pelletkachel. Bent u benieuwd hoe de pelletkachels er in het echt uitzien? Kom vooral langs in onze showroom en bekijk ons uitgebreide assortiment! 


vrijstaande_pelletkachel