Pelletkachel: Inbouw vs. Vrijstaand

Pelletkachels zijn steeds populairder. Niet zo gek ook dan ook dat ze verkrijgbaar zijn in ontzettend veel modellen en formaten. Voor ieder iets passends.

 

Zodra u heeft gekozen voor een pelletkachel, staat u voor een nieuwe keuze: een inbouw pelletkachel, of toch een vrijstaande pelletkachel. Wij zetten de verschillen tussen deze twee soorten voor u op een rijtje. 

 

 

Inbouw pelletkachel

Wanneer u, of de vorige bewoners een open haard hebben gehad. Kan er op de plaats een opening achterblijven. Het is een mooie vervanger van een ‘oude’ open haard. Ook een inbouwkachel kan dan worden geplaatst om dit gat op te vullen.

 

 

Bovendien sommige kachels vullen hierbij de hele opening, en bij andere inbouwkachels moet er nog een extra paneel worden toegevoegd om resterende ruimtes op te vullen.
Of er kan ook een sierrand worden gemonteerd om het ook geheel netjes af te werken.
 

Houtkachel

Vrijstaande pelletkachel

Een vrijstaande pelletkachel kan een ware eyecatcher in uw interieur zijn. De vrijstaande pelletkachels zijn overigens het meest populair.

 

Een voordeel van een vrijstaande pelletkachel is dat die snel geplaatst is. En bovendien kunnen wij in bijna iedere ruimte in uw woning een vrijstaande pelletkachel plaatsen.

 

Belangrijk hierbij is dat er wel een stevige ondergrond is die vooral niet-brandbaar en hittebestendig is. Laminaat of een tegelvloer zijn hier prima geschikt voor. Een vrijstaande pelletkachel, ook wel pellethaard, is duurzaam in gebruik en geeft toch sfeer en warmte aan uw woning. 

 

Het is van belang dat u zorgt dat de aansluiting van uw vrijstaande pelletkachel gedaan is door een erkend en vakkundig bedrijf. Deze dient namelijk kennis te hebben van de meest recente regelgeving, en kan u tevens goed informeren over het gebruik en onderhoud.

 

Onze vakmannen zorgen graag voor de levering en installatie van uw pelletkachel! Met onze jarenlange ervaring kunnen wij uw advies op maat geven en kunt uw direct genieten van uw moderne pelletkachel. Bent u benieuwd hoe de pelletkachels er in het echt uitzien? Kom vooral langs in onze showroom en bekijk ons uitgebreide assortiment! 

vrijstaande_pelletkachel