Duurzaam en bewust stoken

Duurzaam en bewust stoken

Veel mensen zijn al bewust bezig met duurzaam leven en maken de overstap naar groene energie. Zo nemen sommigen zonnepanelen en zie je steeds meer windmolens.

 

Toch vergeet men dat duurzaam stoken een optie is, en een zeer duurzame energiebron bevat: biomassa. Denk aan houtrestanten die niet meer te bewerken zijn en andere overgebleven resten hout. Dit is te gebruiken bij het stoken en zo bent u weer duurzaam bezig.

Duurzaam stoken met een Houtkachel

Een houtkachel stookt u met biomassa. Hierbij is het belangrijk dat u let op uw rendement. Dit is essentieel, omdat een hoog rendement beter voor het milieu is. Met rendement wordt bedoeld: de hoeveelheid warmte die niet verloren gaat naar het afvoerkanaal.

Uw haard wordt bij klasse A duurzaam genoemd: dit is bij een rendement van 75%. Dit bespaart ook een hoop stookkosten, omdat er meer warmte overblijft. U bespaart dus geld door verantwoord en duurzaam te stoken!

Duurzaam stoken met een Gashaard

Veel mensen zien een gashaard toch als een type haard met een hoge CO2-uitstoot. Gas is echter wel een schone brandstof, maar gas is niet hernieuwbaar. Daarom heeft het verwarmen van uw huis via gaskachels niet de voorkeur. Als u maar één kamer hoeft te verwarmen kan het in sommige gevallen wel zuiniger zijn dan een centrale verwarming.

Als u meerdere ruimtes tegelijk wilt verwarmen in uw huis, dan is de CV installatie zuiniger en ook zeker veiliger. De gashaarden, zien wij veel vaker terug als gezelligheid en sfeer in uw leefruimte. Maar hebben een nog lager rendement dan een gaskachel en passen dus niet goed in een duurzaam huis.

Voor alle overige vragen kunt u contact opnemen met onze klantenservice!