Bruine en Witte Pellets

Hoofdverschillen

Bruine en Witte Pellets

Naaldhout of essenhout zijn zacht en branden schoner, dit hout wordt gebruikt bij witte pellets. In bruine pellets zit nog wat schors en deze pellets zijn gemaakt van wat harder materiaal. Bruine pellets zijn vaak voordeliger dan witte pellets.

 

Ander gebruik pelletkachels

Niet iedereen gebruikt de pelletkachel voor dezelfde reden, daarom kunt u onze opsomming gemaakt van welke pellets bekijken zodat u weet welke u het best op welk moment kunt gebruiken.

Welke situaties?

Voor het verwarmen van een kleine oppervlakte zoals een huis of schuur, wordt het gebruik van witte pellets aangeraden. Is voor u milieu belangrijk en wilt u graag minder rook en fijnstof uitstoten? Dan  zijn witte pellets voor u de juiste keus. 

 

Voordelig uitkomen

Wilt u vooral voordelig uit zijn, en wat besparen op houtpellets? In dat geval  kunt u het beste kiezen voor bruine pellets. Als vooral de sfeer voor u belangrijk is, dan is het verstandig om witte pellets te gebruiken. Dit zorgt voor een mooie heldere vlam en minder as.

 

Warmtewaarde hoog houden

Wilt u een hoge warmtewaarde zijn witte pellets voor u de juiste keus. Gebruikt u uw houtpellets voor industrieel gebruik? Dan zijn bruine pellets beter voor u. Ook zit er verschil in de grote van een pelletkachel. Heeft u een kleine pelletkachel, dan zijn vaak de witte pellets beter.

Verschil van de pellets!

Lichtere pellets

Witte houtpellets zijn gemaakt van zachter hout. Hiervoor wordt meestal grenen of essen gebruikt. Hieronder volgen de voor- en nadelen van lichtere pellets.

 

Verschil tussen bruine en witte pallets

Het grote verschil  tussen bruine en witte pellets is dat de witte houtpellets een snelle en schone verbranding opleveren. De oorzaak hiervan is dat witte pellets geen schors hebben. Dit is bij bruine pellets wel het geval, vandaar de bruine kleur. Wilt u minder schoonmaken, minder fijnstof uitstoot, en een stuk minder rookvorming? Dan zijn witte pellets het meest geschikt. Ook zijn witte pellets beter in het snel verwarmen van de desbetreffende ruimte.

Harde houtsoorten

Bruine houtpellets zijn samengesteld uit hardere houtsoorten (zoals eiken). De pellets hebben een hogere dichtheid. Dit soort houtpellets hebben ook z’n voor- en nadelen. De bruine pellets kunnen langer doorbranden, maar de vlam is wel minder fel. Er wordt dus per kilo minder warmte afgegeven, maar ze branden langer door.

 

Verwarming grotere ruimtes

Wilt u dus een grote ruimte verwarmen: denk aan een loods of boerderij. Dan worden bruine pellets wel aangeraden. 

Wilt u meer weten? Onze deskundigen adviseren u graag! Neem vrijblijvend contact op.

Voor alle vragen kunt u contact met ons opnemen!