CV houtkachel

pelletkachel
pelletkachel
30 mei 2015
CV haard
20 juni 2015

Wat is een CV houtkachel?

Er zijn veel verschillende kachels. Zo heb je bijvoorbeeld houtkachels, pelletkachels en kachels op kolen.  Bij deze kachels heb je uiteraard veel verschillen. Op deze pagina gaan we meer vertellen over een CV houtkachel.

Houtkachels zorgen voor een sfeervolle warmte in de ruimte. Maar deze kachels kunnen ook aangesloten worden op een CV. Dit kan vaak op de bestaande CV, of op een aparte CV. Zo kun je heel je huis verwarmen met je CV houtkachel. Deze kachel verwarmt de CV. Doordat de CV verwarmd wordt, kan zo de radiator verwarmd worden. Het is niet alleen veel goedkoper, maar ook is het erg milieu- vriendelijk. Dat komt, omdat je de warmte optimaal benut en de warmte die de houtkachel aflevert hergebruikt wordt.

Hoe werkt een CV houtkachel?

De CV houtkachel wordt aangedreven door een brandstof. In dit geval is dit hout. De haard zit rechtstreeks aangesloten op de CV. Terwijl normaal een kachel gebruikt wordt voor het verwarmen van een ruimte, verwarmt een CV houtkachel de hele woning. Door een aansluiting op een waterleiding zorgt de CV houtkachel voor de voorverwarming van je keuken en badkamer doormiddel van een warmtewisselaar.

Voor- en nadelen

Omdat CV houtkachels / CV haarden een hogere temperatuur aankunnen dan de traditionele kachels en haarden, kunnen ze worden ingeschakeld voor extra bijverwarming van de woning. Doordat er elementen geïnstalleerd worden, wordt de temperatuur geregeld. Zo wordt de warmte gelijk en optimaal verdeeld en zal de ruimte waar de kachel staat nooit te warm worden. Is de CV ketel op temperatuur? Dan word er tijdelijk geen warmte naar de CV ketel gestuurd.

Door de verbeterde techniek van CV houtkachels en betere isolatie van woningen hebben deze CV houtkachels veel minder vermogen nodig om de gehele woning op temperatuur te krijgen. Zo bespaar je heel wat op je energierekening.

Een CV houtkachel geeft een gezellig en sfeervol gevoel en is een erg goede toevoeging aan je woning.

De CV houtkachel is duurder dan een traditionele haard of kachel. Maar je bespaart geld met het verwarmen van je woning. En je denkt aan het milieu. De prijs hangt van verschillende factoren af. Eén factor is het vermogen van de CV houtkachel.

Een CV houtkachel moet ook onderhouden worden. Beschikt je installatie over een warmtewisselaar, dan moet deze ongeveer om de 12 maanden schoongemaakt worden met een harde borstel.

Op de afbeelding hieronder zie je een eenvoudig schema.

Wilt u een vrijblijvende offerte? Neem dan contact op met info@kachelweelde.be of bel naar +32 4 96 33 85 66

CV houtkachel informatie schema

De specialist in hout-, pellet- en cv-kachels.

Voor gratis advies aan huis!