CV haard

CV houtkachel informatie schema
CV houtkachel
13 juni 2015
hout kachel weelde
Hoe een houtkachel plaatsen
21 augustus 2015

Vuur blijft altijd fascinerend.  Je kunt er naar blijven kijken en het blijft mooi. Dit geldt zowel voor een kachel als voor haardvuur. Het brengt warmte met zich mee en het is erg sfeervol. Het mooiste is, dat het niet alleen sfeervol en een erg mooie toevoeging is voor uw woning, maar wist je dat er kachels en haarden zijn die de verwarming en het warm water voor hun rekening kunnen nemen? Er zitten verschillen in. Zo kun je een CV houtkachel hebben of een CV pelletkachel. Neem eens een kijkje in ons assortiment.

CV haard, wat is dat?

Een CV haard is veel meer dan een traditionele kachel. Het is een kachel die niet alleen warmte en sfeer brengt, maar ook uw sanitair kan verwarmen. De CV haard is aangesloten op een aparte of bestaande CV ketel. Als je een traditionele kachel hebt, verwarm je een woning. Maar doordat deze kachel is aangesloten op de CV installatie kan deze heel uw woning verwarmen met dezelfde warmte!

Veel mensen zien dit als een grote ingreep. Dit is helemaal niet nodig. Vaak kan de CV haard op de bestaande CV installatie aangesloten worden. Het is ook mogelijk om een aparte CV ketel aan te sluiten aan de CV haard.

Zo ben je niet alleen milieuvriendelijk bezig, maar je bespaart ook op je energierekening. Er zit een element op, waardoor de ketel niet te warm kan worden. Wordt de kachel te warm en is de CV ketel op temperatuur? Dan stopt de haard warmte te geven aan de CV.  Als je kijkt naar traditionele haarden of CV haarden, kunnen CV haarden hogere temperaturen aan. De meeste haarden kunnen 20 kW leveren. Voor een normaal huis is dit zelfs te veel. Dit komt, omdat de huizen van nu veel beter geïsoleerd zijn en er minder warmte nodig is om je woning te verwarmen. De warmte blijft beter hangen.

Buffervaten. Nog iets. Door een buffervat aan te sluiten op je CV ketel heb je nog meer voordeel van een CV haard dan je al had. De warmte die niet direct gebruikt wordt of nodig is, wordt simpelweg opgevangen in dit buffervat. Zo kun je deze warmte later gebruiken.

Meer informatie of vragen? Neem contact op met info@kachelweelde.be of bel naar +32 4 96 33 85 66

 

De specialist in hout-, pellet- en cv-kachels.

Voor gratis advies aan huis!